Open readspeaker blockpopup
E-learning Aanpak van laaggeletterdheid
Wil je met een investering van 45 minuten het verschil maken? Met de e-learning Aanpak van laaggeletterdheid leer je hoe je laaggeletterde patiënten/cliënten kunt herkennen en motiveren tot taalscholing.
Al onze e-learnings zijn kosteloos te maken.
Aan de orde komen:
- Aard en omvang van laaggeletterdheid.
- Relatie van laaggeletterdheid met jouw werkveld.
- Herkennen van laaggeletterdheid.
- Wat je kunt doen.
Kies de sector waarin je werkzaam bent.
Gezin
Een deel van de ouders heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Je werkt met kinderen, ouders of gezinnen. Je bent bijvoorbeeld jeugdarts, leerkracht, voorleesvrijwilliger, pedagogisch medewerker, medewerker ouderbetrokkenheid, CJG medewerker, maatschappelijk werker, etc.
Deze module is met 1 punt geaccrediteerd voor jeugd- en kinderverpleegkundigen; verpleegkundig specialisten en doktersassistenten. En met 0,5 punt voor jeugdartsen (check voor de juiste data PE-online). Na het afronden van de toets met voldoende resultaat kun je je certificaat openen en opslaan of afdrukken. Het behaalde punt wordt automatisch bijgeschreven in het register van PE-online.
De toetsresultaten blijven 3 jaar geldig, daarna kan je de module opnieuw maken.
Kraamzorg
Je werkt in de kraamzorg. Een deel van de ouders heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.
Deze module is met 1 punt geaccrediteerd door de KCKZ (check voor de juiste datum PE-online). Na het afronden van de toets met voldoende resultaat kun je je certificaat openen en opslaan of afdrukken. Het behaalde punt wordt automatisch bijgeschreven in het register van PE-online.
De toetsresultaten blijven 3 jaar geldig, daarna kan je de module opnieuw maken.
Gezondheid
Een deel van je patiënten heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Je werkt in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld als arts, verpleegkundige, apotheker, gezondheidsbevorderaar, fysiotherapeut, preventiewerker, etc.
Na het afronden van de toets met voldoende resultaat kun je je certificaat openen en opslaan of afdrukken.
Werk
Een deel van je werknemers heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Je bent bijvoorbeeld werkgever, manager, leidinggevende of HR-manager.
Heb je werknemers in de sector gezin, kraamzorg, gezondheid of dienstverlening? Kies dan ook deze module.
Dienstverlening
Een deel van je cliënten heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Je werkt bijvoorbeeld bij UWV, gemeente, welzijnsorganisatie, schuldhulpverlening, woningcorporatie, bank, Belastingdienst, deurwaarderskantoor, etc.
Na het afronden van de toets met voldoende resultaat kun je je certificaat openen en opslaan of afdrukken.
Financiële zelfredzaamheid
Deze e-learning is voor taalvrijwilligers die werken met 'Voor ’t zelfde geld'. Hier vind je deze e-learning.
Na het afronden van de e-learning kun je je certificaat openen en opslaan of afdrukken.
Workshop
Om je vaardigheden om laaggeletterdheid te bespreken te oefenen, kun je de workshop 'Bespreken van laaggeletterdheid' organiseren binnen je organisatie.