5 onderdelen

Samen met gemeenten werken we aan 5 belangrijke onderdelen van de aanpak:

Ondersteuning voor gemeenten

Gemeenten hebben de regierol in de aanpak van basisvaardigheden voor hun inwoners. We ondersteunen gemeenten met ons landelijke programma ‘Aanpak laaggeletterdheid in gemeenten 2020-2024’. Dit doen we met advies, praktijkvoorbeelden, interventies, instrumenten en lesmaterialen. Onze adviseurs in de regio bieden deze ondersteuning.

Thema's

Basisvaardigheden zijn belangrijk voor de zelfredzaamheid van inwoners. 1 op de 6 inwoners heeft beperkte basisvaardigheden. Dat maatschappelijke probleem hangt samen met veel andere maatschappelijke problemen. Bijvoorbeeld problemen rond werk, schulden of gezondheid. Daarom focussen we in de samenwerking met gemeenten op een aantal (beleids)thema’s:

 

Praktijkvoorbeelden

Wil je je aanpak concreet maken? De ervaringen van andere gemeenten kunnen je helpen. Lees hier hoe andere gemeenten de basisvaardigheden van hun inwoners verbeteren.

Over het programma

Sinds 2020 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de aanpak van basisvaardigheden. In de ‘Vervolgaanpak laaggeletterdheid 2020-2024’ vroeg de Rijksoverheid ons gemeenten te ondersteunen bij de opzet en uitvoering van de aanpak van basisvaardigheden. Gemeenten waarderen onze samenwerking gemiddeld met het rapportcijfer 8. In onze Jaarverslagen lees je meer over de resultaten van het programma.

Contact

Benieuwd wat we voor jouw gemeente kunnen betekenen? Neem contact op met onze adviseur in jouw regio.