Bovendien levert Taalambassadeur Jeroen Rosbender, die werkzaam is bij Westrom, ook al enige tijd een belangrijke bijdrage aan de aanpak van laaggeletterdheid. Westrom vindt het belangrijk dat medewerkers zich ontwikkelen. Want als je de Nederlandse taal goed beheerst, kunt rekenen en digitaal vaardig bent, heb je meer kansen op de arbeidsmarkt.

Duidelijke taal

De taalvriendelijke werkomgeving heeft onder andere vorm gekregen door het invoeren van Klare Taal. Tientallen brieven, formulieren en instructies zijn herschreven in duidelijke taal, zodat de medewerkers begrijpen wat er precies wordt bedoeld. De bibliotheek organiseerde workshops voor leidinggevenden en consulenten over laaggeletterdheid en zo’n 600 medewerkers kregen voorlichting over het belang van kunnen lezen en schrijven.

Daarnaast kreeg Taalambassadeur Jeroen, als winnaar van de Limburgse TaalHeldenprijs, regelmatig het podium om zijn verhaal te vertellen. Diverse collega’s volgden zijn voorbeeld en zetten de stap naar het DigiTaalhuis, in de bibliotheek in Roermond. De nieuwe cursusgroep taal, rekenen en digitale vaardigheden is hiervan het resultaat.

Programma op maat

De komende negen weken gaan de cursisten aan de slag onder begeleiding van Maartje en Diana van bibliotheek Bibliorura. Zij verzorgen de basiscursussen op locatie bij Westrom. Vrijwilliger Thijs biedt eveneens een helpende hand. Ze hebben alle deelnemers van tevoren gesproken, zodat ze weten wie met rekenen of de Nederlandse taal aan de slag wil en wie handiger wil worden met de computer. Zo kan voor iedere deelnemer het juiste programma worden klaargezet. Tijdens de lessen wordt goed in de gaten gehouden of het niveau van het basisprogramma passend is.

Wij vinden het fantastisch om te horen dat onze partners de samenwerking opzoeken. En natuurlijk wensen we de cursisten heel veel succes en plezier toe! Lees hier meer over ons lesmateriaal.

Bron: https://www.westrom.nl/nieuws/cursus-taal-rekenen-en-digitale-vaardigheden-van-start